De kunst van onderhandelen

Als ondernemer moet je regelmatig onderhandelen. Met (potentiële) klanten, leveranciers, investeerders en noem maar op. Onderhandelen is een complex proces. Sterker nog, goed onderhandelen is een ware kunst. Tegelijkertijd is het één van de belangrijkste vaardigheden waarover een ondernemer moet beschikken. Vind je het lastig? Maemo beschikt over bewezen professionals die je graag begeleiden of je zelfs kunnen vergezellen naar je gesprekpartner(s).

Hoe presenteer je jezelf en je product aan de onderhandelingstafel? Het begint met het winnen van het vertrouwen van de tegenpartij. Vertrouwen in jou als ondernemer en vertrouwen in je bedrijf en/of product. Bereid je dus goed voor en laat niets aan het toeval over. Als je merkt dat er geen klik of interesse is, dram dan niet door. Zonde van je tijd. Houdt de tegenpartij, op een subtiele manier (dus niet storend), wel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Misschien verandert hij of zij van gedachten en volgt er een nieuwe kans.

Hou in gesprekken de informatie zo kort en bondig mogelijk. Vaak bestaat zo’n gesprek voor een groot deel uit het uitwisselen van beleefdheden en het praten over koetjes en kalfjes. De tijd dat je je product of dienst concreet kunt presenteren is dus beperkt. Gebruik die tijd goed, wees to the point en verstrek uitsluitend informatie die voor de tegenpartij relevant is.

Komt er in een eerste gesprek of presentatie geen ‘beslismoment? ‘Probeer dat dan niet af te dwingen. Dat wekt irritatie en zet je al gauw buiten de deur. Als je voelt dat een positieve beslissing in de lucht hangt, dan sla je natuurlijk meteen toe. Mis het moment niet, het komt waarschijnlijk niet meer terug.

Succesvol onderhandelen draait, kortom, om een goede voorbereiding, tactiek en kennis van het proces. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer